Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 29 d’octubre del 2015

ÀGORA BARCELONA GROWTH - PONÈNCIA LA INTERNET DE LES COSES_TOT CONNECTAT


Avui Dijous 29 d´Octubre ha tingut lloc a l´hotel Melià Sky de Barcelona el dinar col·loqui ÀGORA BARCELONA GROWTH sobre LA INTERNET DE LES COSES_TOT CONNECTAT i la seva repercussió en la vida quotidiana de les persones.

La ponència ha estat a càrrec d'en Marc Pous i Marín, CEO i fundador de TheThings.io i gran predicador de la IoT.

La presentació i benvinguda a l’acte ha estat a càrrec del Sr. Ramon Salabert, President del 22@Network bcn.

El Sr. Pous i Marín ha presentat en la seva ponència la darrera derivada de la revolució de les TIC, tot fent ressò de que ja no es tracta del dispositiu sinó de la connexió per que tot està connectat i tampoc no es tracta de connectar aparells molt sofisticats sinó objectes de la vida quotidiana.

Però què vol dir exactament 'objectes connectats'?, en paraules del Sr Pous i Marín La Internet de les coses es refereix, en termes d'informàtica, a una xarxa d’objectes de la vida quotidiana interconnectats.

Els objectes, les coses, no poden parlar, però d’aquesta manera podrien ser referenciats per altres agents, tals com potents servidors centralitzats que actuïn pels seus propietaris humans.

La Internet de les coses probablement serà “no determinista” i de xarxa oberta en la que entitats intel·ligents auto-organitzades  o objectes virtuals seran interoperables i capaços d’actuar independentment (que persegueixen objectius propis o compartits), en funció del context, les circumstàncies o l’ambient.

            El primer referent d’objecte connectat ho tenim en uns conillets en forma de joguina connectats a internet, era l’any 2005. Posteriorment el 2009 BMW va crear cotxes capaços d’avisar als serveis d’urgències en cas necessari.

            Com a model de negoci l’any 2011 l’empresa Kickstarter va crear unes bombetes connectades a internet.

El Sr Pous i Marín ha remarcat que tots nosaltres som capaços d’oferir innovació al món tot creant solucions innovadores als problemes del dia a dia. En aquest sentit hi ha 5 tendències clares en les que la internet de les coses oferirà noves solucions en un futur:
-       Seguretat
-       Retail
-       Moda
-       Entreteniment
-       Salut

La ponència ha conclòs amb una màxima que hauria de presidir la innovació tecnològica : Tot és Software, el món avança exponencialment i en un termini de 100 anys la tecnologia s´haurà desenvolupat més que en els últims 20.000 anys.

Àgora Barcelona Growth’ és un cicle de conferències que vol acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. És una iniciativa de l’Associació 22@Network bcn, en el marc del programa Barcelona Growth. Es tracta d’una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l’acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.