Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 28 de gener del 2016

LA WEB, EINA DE FUTUR


Avui Dijous 28 de gener ha tingut lloc a Bau (Centre Universitari de disseny) una nova conferència dins els actes de l'Associació d'Empreses i Institucions del 22@, 22@Network bcn.

En primer lloc César Úbeda, cofundador de Runroom i coordinador del Màster en Disseny Web de Bau, ens ha situat amb un Update sobre les tendències de futur.

La web era la reina d'internet. Dels primers directoris als portals, de les pàgines estàtiques als gifs animats i els vídeos, tothom volia tenir la millor web. La revolució 2.0 primer, la mobilitat després, i finalment les plantilles, van postergar la web a un paper secundari. Navegar sí, però per continguts tan dinàmics que gairebé no es veu el suport.

Però la web no es rendeix, i torna amb força com a eina de comunicació capaç i potent. Han parlat de la web que ve, amb dues intervencions que la reinventen i la tornen al centre de l'acció. Per això l’usuari és el Centre, és clau en el disseny del servei o producte, no volem fer res que la gent no vulgui o no faci servir. Comprendre la tecnologia també és molt important, tenint en compte que l’element més usat actualment es el mòbil primerament es desenvoluparà el producte per al mòbil i posteriorment si calgués es faria per l’ordinador personal. Els equips de disseny han de ser multidisciplinaris compostos de tots els especialistes com UX, dissenyador web, frondtend, backend, copy, business analítica. Un departament no és un equip. Un projecte web no és un catàleg, mai s’acaba.

En segon lloc, l'innovador del mes Toni Miret, CEO de l'empresa TIMTUL,  ha desenvolupat el concepte de web social. I a més ha basat la seva explicació en el cas de la nova web de 22@Network, en la que han estat treballant. La web ha anat avançant conforme han sorgit noves necessitats demandades pels usuaris. El futur és la revolució de les dades, es coneix a l’usuari i automàticament es personalitza i s’adapta. Hi ha una predicció de comportaments. Tot el que puguem desitjar ho podem demanar i sol·lucionar a traves de la xarxa.

22@updatebreakfast és un cicle de conferències que vol acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. És una iniciativa de l’Associació 22@Network bcn, en el marc del programa Barcelona Growth. Es tracta d’una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l’acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.