Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 27 de gener del 2016

PRIMERA ENQUESTA DE L’OBSERVATORI EUGIN DE LA FERTILITAT


Clínica Eugin, líder en reproducció assistida a Catalunya i un dels principals centres del sector a Europa, ha presentat avui els resultats de la primera enquesta de l’Observatori Eugin de la Fertilitat realitzada per l’empresa demoscòpica BrandCO a un miler de dones espanyoles en edat fèrtil.

L’objectiu de l’estudi és determinar els nivells de coneixement, percepció i valoració de la reproducció assistida i la fertilitat entre les dones espanyoles, així com comparar-los amb els resultats obtinguts en sondejos realitzats recentment per Clínica Eugin a Itàlia i França.

A la presentació del primer Observatori Eugin de la Fertilitat hi ha intervingut: Amelia Rodríguez, directora mèdica d’Eugin; Cristina Rico, psicòloga d’Eugin; i Manuel Villa, soci de BrandCo, moderats per la periodista Pepa Fernández.

Malgrat el més que notable nivell general de coneixement sobre la reproducció assistida que manifesten el 96% de les enquestades, un 68% reconeix estar poc o gens informada sobre aquesta matèria. De fet, tan sols 3 de cada 10 dones afirma conèixer tractaments com la fecundació in vitro o la inseminació artificial.

Les dones espanyoles reconeixen també ser poc conscients del seu propi nivell de fertilitat. Un 55% considera que disposa de poca o cap informació al respecte i tan sols el 43,3% sap que la fertilitat femenina decau significativament a partir dels 35 anys.

El que sí tenen clar la majoria de dones (un 52% de les enquestades) és que el suport emocional és  “absolutament determinant” en els processos de reproducció assistida; i 9 de cada 10 demanden que formi part del tractament.

El 91% de les dones espanyoles consideren que la reproducció assistida és un verdader progrés en més d’un aspecte, entre els quals destaca la prevenció de les malalties genètiques (un 61%).


Amb una trajectòria de més de 15 anys i sota la direcció actual de la Dra. Valérie Vernaeve i Andrés Rebage, la Clínica Eugin és un centre de reproducció assistida de referència a escala espanyola i internacional. Eugin realitza més d’11.000 tractaments a l’any, xifra que el situa com a líder del sector a Catalunya, i des de la seva creació ha tractat més de 50.000 pacients de tot Europa.