Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 25 de febrer del 2016

ARQUITECTURA I EMPRESA UN DESAFIAMENT


Avui Dijous 25 de febrer ha tingut lloc a CINC (Centre Internacional de Negocis de Catalunya) una nova conferència dins els actes de l'Associació d'Empreses i Institucions del 22@, 22@Network bcn.

Felip Pich Aguilera, arquitecte del despatx PichArchitects i professor de la UIC, juntament amb Iñaki Bakero, arquitecte i també professor de la UIC, ha protagonitzat l'Update amb la ponència Supereixample, sobre com la implementació de superilles pot modificar la sostenibilitat de la ciutat de Barcelona.

Aquest cop s’ha intentat perseguir un doble objectiu. En primer lloc es tracta d'un exercici dels estudiants d'arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya - UIC per dissenyar estratègies viables per a una superilla definida en l'entorn del projecte 22@.

D'altra banda els projectes presentats, dels quals s’hi han exposat les maquetes, plantegen productes i solucions innovadores per que les empreses opinin sobre el seu possible desenvolupament. Es tracta, doncs, de propiciar la relació Universitat - Empresa a partir de l'escenari de les superilles i dels reptes que propugnen.

Dos alumnes de l'escola d'arquitectura de la UIC han explicat les propostes presentades pels alumnes, amb una interpel·lació directa a les empreses per desenvolupar les solucions sorgides als projectes.

Han primat en cadascun dels projectes motivar la qualitat de vida de les persones amb la integració de grans espais verds tot utilitzant les energies renovables.

Les superilles plantegen alternatives interessants a nivell de mobilitat, eficiència energètica i altres usos de l'espai, de manera que són una tendència a l'hora de teixir ciutat al segle XXI.

22@updatebreakfast és un cicle de conferències que vol acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. És una iniciativa de l’Associació 22@Network bcn, en el marc del programa Barcelona Growth. Es tracta d’una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l’acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.

Projecte: "Poblenou Urban School"



Projecte: "Old"

Projecte: "Supereix"

Projecte: "Art & Live"

Projecte. "Divercity"

Projecte: "A10º del Passat"

Projecte: "Pixelant la ciutat"

Projecte: "Green"