Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 13 de juny del 2016

LA DO CAVA PRESENTA EL CAVA DE PARATGE QUALIFICAT


El Consell Regulador del Cava ha presentat avui en el Palau de la Música de Barcelona el Cava de Paratge Qualificat, una nova categoria premium que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d'un paratge determinat com excepcional por les seves condicions climatològiques o geològiques.

Durant l'acte de presentació, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha explicat els requisits que han de complir aquests caves, entre ells una edat mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Altres requisits indispensables són el vinificat a la propietat, un rendiment d'extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36 mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la seva comercialització, entre altres aspectes.

Segons Bonet, "el Cava de Paratge Qualificat, categoria inclosa en la DO Cava, neix per situar el cava en la punta de la piràmide qualitativa del vi" i "per fer justícia a la qualitat" d'aquest espumós, que s'elaborarà en els tipus 'Brut'.

A l'acte de presentació també han participat experts nacionals i internacionals del sector del vi com la Master of Wine Lenka Sedlackova; el Millor Sommelier d'Espanya en Cava, Guillermo Cruz i la prestigiosa sommelier alemanya, Yvonne Heistermann. L'esdeveniment ha conclòs amb una actuació musical a càrrec del Quartet de corda de l'Orquestra de Cambra del Penedès.

Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava

Lenka Sedlackova,Master of wine

Guillermo Cruz, Sommelier

Yvonne Heistermann,Sommelier