Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 14 de novembre del 2016

L’ESCOLA UNIVERSITÀRIA D’HOTELERIA I TURISME DE SANT POL DE MAR HA CELEBRAT EL PRIMER EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD 2016


Amb motiu del 50è aniversari de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, s’ha celebrat el primer concurs “European Young chef Award 2016” organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), la Regió Europea de la Plataforma Gastronòmica i l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPol).

El guanyador de l’edició ha estat el jove grec Stamatios Misomikes amb el plat Salas. En segon lloc ha quedat l’holandès Jan van Hout i en tercer lloc l’italià Andrei Iosif Micle.

Es tracta d'una de les competicions amb més renom dins del món de la gastronomia. Hi participen 10 joves cuiners europeus entre 18 i 28 anys, escollits per un jurat format per reconeguts cuiners i membres de les institucions col·laboradores. El Premi “European Young chef Award 2016” té com a objectiu reforçar els vincles entre les regions europees participants a través de joves xefs professionals, utilitzant la promoció i innovació culinària amb la cuina tradicional i els productes locals. Les regions participants són Catalunya, East Lombardy, Galway a l’Oest d’Irlanda, Aarhus-Central Denmark Region, Riga-Gauja Region, Prekmurje, Noord-Brabant, Sibiu, Kuopio i South Aegean.


A l’acte han assistit Joan Roca, president del jurat, Ramon Serra, president de EUHT StPOL, Dr. Jordi Teserras; coordinador del Cultural Tourism and the Postgrade Course in Cooperation and International Cultural Management de la Universitat de Barcelona; Dr. Diane Dodd, presidenta de IGCAT; Dra. Edith Szivas, tresorera de IGCAT i Caroline Couret, directora de CreativeTourism Network i Barcelona CreativeTourism program.

“Salas”, plat guanyador