Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 23 de febrer del 2018

23A NIT DE LES TELECOMUNICACIONS I LA INFORMÀTICA



Un miler professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que és la primera gran trobada de l’any del sector TIC, a només uns dies del Mobile World Congress.

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament la  Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que en aquesta 23a edició va voler posar en valor el talent de les dones en un sector majoritàriament masculí.

La cerimònia va estar presidida per Roger Torrent, president del Parlament, acompanyat, entre d’altres autoritats, per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i pels secretaris de Telecomunicacions i Universitats del Govern, Jordi Puigneró i Arcadi Navarro.

Albert Castellana, vicedegà d’Innovació del COEINF i membre fundador de l'Associació Blockchain Catalunya, era l’encarregat de donar pas a la intervenció de Kristof Van de Reck, responsable a Europa d’una de les blockchains amb major capitalització de mercat (la Nem.io Foundation). Van de Reck va descobrir als assistents com serà el món sense intermediaris.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció a Pilar Conesa, fundadora i CEO d’Anteverti, empresa que assessora a directius i organitzacions en l'adaptació a nous entorns, innovant i fent ús de les noves tecnologies.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada ha estat atorgat ex aequo a Ana Ripoll, catedràtica de la UAB (i exrectora) i presidenta de l'Associació Bioinformatics Barcelona (BIB), i a Andreu Veà, pioner d’Internet i emprenedor.
El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Miguel Ángel Iglesias, CIO/ Digital Transformation Leader de Volkswagen Group España Distribución.

Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a Mònica Roca, enginyera de Telecomunicació amb més de 20 anys d’experiència en el camp espacial. Roca és cofundadora, directora general i directora de R+D d’isardSAT Group
El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a la doctora en Telecomunicacions Eva Vidal, per la seva intensa feina a l’hora d’ incorporar el concepte de sostenibilitat a l’àrea TIC. Directora del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC des del 2012

El jurat d’aquesta 23a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel diari La Vanguardia atorgant-li el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC per la seva secció “Tendencias”

Premi a la Transformació Digital ,a la tasca de la Diputació de Barcelona.
Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a tres entitats que commemoren els 50 anys d’història i són un referent per al sector TIC: l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI), la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte) i l’Associació Espanyola per a la Internacionalització de les empreses d’Electrònica, Informàtica i Telecomunicacions (Secartys).