Avui dilluns, 27 de maig, la regidora del Districte de
Ciutat Vella, Gala Pin, i els organitzadors de l’esdeveniment, Fermín Villar,
president d’Amics de La Rambla, i Roser Torras, directora de grup gsr, ens han
presentat a l’Arts Santa Mònica, la sisena edició de “Tast a La Rambla” -6ª
Setmana de Gastronomia de Barcelona-, un gran festival culinari de caràcter
anual i que tindrà lloc els propers 6, 7, 8, 9 i 10 de juny; cinc dies en els
quals una quarantena dels millors bars, pastisseries i restaurants de la ciutat
de Barcelona oferiran, al mig de la Rambla de Santa Mònica, una mostra de la
seva cuina.
A l’acte no hi ha volgut faltar alguns dels xefs de
restaurants, bars i pastisseries que estaran presents a la fira com Germán
Espinosa(Fonda España), Jordi Esteve (Nectari), Romain Fornell i Oscar Manresa (Casa
Leopoldo), Paco Pérez(Enoteca Hotel Arts) o Rafa Zafra (Estimar), Escribà, Heura.
Aquest any la proposta de degustació es divideix en cinc
àrees: Cuina d’Autor, Pastisseria, Tapes i Platillos, Cuina Tradicional i un
nou espai dedicat a la Cuina Metropolitana (que comptarà amb els restaurants Follia,
de Sant Joan Despí; La Bonaigua, de Sant Just Desvern, i This&That Co., de
L’Hospitalet de Llobregat), que es completarà amb la secció dedicada a
patrocinadors i col·laboradors. i tots ells comptaran de nou amb la
col·laboració del Casal dels Infants del Raval i d’alumnes del CETT.
L’Arts Santa Mònica acollirà les activitats didàctiques,
amb la programació de showcookings, tastos i tallers, tots gratuïts, i l’Escenari
by Estrella Damm centralitzarà las actuacions musicals de Música al Carrer de
Ciutat Vella i de la Raval’s Band.
També es duran a terme altres accions de naturalesa
sostenible com la col·laboració amb el projecte Remenja’mmm -iniciativa que té
com a objectiu evitar el rebuig dels aliments en el sector de la restauració- o
l’ús tant de gots com de vaixella biodegradable i compostable.
Sota la terrassa de l’Arts Santa Mònica s’instal·larà una
zona especial per a les famílies amb l’exposició “Som gent de profit”, una
campanya de l’Agència de Residus de Catalunya per a conscienciar sobre el
malbaratament alimentari també als més petits (de 12.00h a 20.30h). “Som gent
de profit” aprofitarà Tast a la Rambla per divertir també amb “La Nevera de
Profit”, un espectacle per a tots els públics que inclou màgia, humor i
conscienciació, i que tindrà lloc a l’Escenari by Estrella Damm.
Alguns estands oferiran degustacions vegetarianes i/o
veganes d’acord amb les tendències actuals.
Casa Leopoldo (brioix de cua de bou) |