Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 21 de maig del 2019

XL APLEC DEL CARAGOL 2019



Ja queden pocs dies per la XL edició de l'Aplec del Caragol, es celebrarà els dies 31 de maig al 2 de juny del 2019, com cada any, al Parc dels Camps Elisis de Lleida i aplegarà més de 200000 visitants.

Lleida és una ciutat que tradicionalment ha estat envoltada d'horta de manera que el cargol sempre hi ha estat present en la seva rica i variada gastronomia traslladada en aquesta gran festa on es consumeixen fins a 12 tones de caragols.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) ens ha anunciat tota la programació de la festa juntament amb tots els actes nous que han anat incorporant, com ara el wifi gratis per a tothom, el castell de focs inaugural i la recepció dels caps de colla, els dinars i sopars de germanor entre colles previs a la gran cargolada de diumenge, la jornada castellera, el festival de rock i la gran revetlla musical de la vigília. Zona chillout, per descansar i recarregar mòbils i un Fotomaton per fer-se la foto de l'Aplec. A més, altres activitats destacades de la Bivid mobile zone són la possibilitat de casar-se a l'estil Las Vegas, el dissabte a partir de les 22 h, moment en què s'obrirà la "Wedding Chapel" per a l'activitat "Casa 't a l'Aplec". A més, hi haurà Karaoke i un DJ de música electrònica. El XL Aplec del Caragol potència, un any més, la gastronomia i ho fa convertint la plaça central del recinte en un punt d'interès gastronòmic on es realitzaran tasts, maridatges dirigits i música en directe. Degustació de cargols a preus populars destinada als visitants i així com també altres activitats obertes i gratuïtes per a tothom.

Aplec XS és el Festival Infantil que se celebrarà el diumenge, 2 de juny a partir de les 11h; amb l'actuació de la Dàmaris Gelabert que presentarà el seu espectacle "Tot sona!" i Sac Espectacles amb el seu show "Pell de Gallina". El Festival neix amb vocació de continuïtat i està obert a tothom. Altres activitats de la zona infantil són l'espectacle de l'Agència de Residus de Catalunya "La nevera de profit", la XXVI Cursa Infantil de Caragols i el Festival Infantil "1,2,3,21 ... la Pares tu", amb SAC Espectacles (dissabte a les 17.30h). A més, la zona Aplec XS acollirà durant tot el cap de setmana (dissabte i diumenge) jocs "Festa i Fusta" i Inflables XL, Karts Ecològics i Patins TT, espectacles i concursos. Finalment, s'ofereix el Servei d'Identificació de Nens "Jo també Vigilo", cada dia 24h. Al costat del Palau de Vidre (Seven).

Una festa singular que compta amb les distincions de FESTA D´INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL (ESTATAL) i FESTA NACIONAL D´INTERÈS TRADICIONAL (AUTONÒMICA), L´APLEC DEL CARAGOL DE LLEIDA és, definitivament, la millor forma de gaudir de la hospitalitat lleidatana i d´assaborir la rica i variada gastronomia del cargol, símbol ancestral de la cuina de les terres de Lleida i protagonista absolut de la taula.


Ratafia de L'Aplec acompanyada de ametlles garapinyades orelles i Financiers