Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 5 de març del 2014

60è CONCURS INTERNACIONAL DE MÚSICA MARIA CANALS


Avui Dimecres 5 de Març del 2014 ha tingut lloc al Restaurant Les 7 Portes la presentació  oficial de la 60ª edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals a la qual hi han assistit, entre d’altres personalitats, el Sr. Frederic Amat, artista creador del cartell d’enguany, el Sr. Jordi Sellas,  Director General de Creació i Empreses Culturals,  la Sra. Laura Halpern, Directora de la Fundación Jesús Serra,  el Sr. Jordi Vivancos, Director del Concurs i la Sra. Ana Hazen del Dpto. de Piano de Yamaha.

La 60ª edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals es celebra aquest any entre el 21 de Març i el 3 d’Abril al Palau de la Música Catalana i d’altres espais de la ciutat. Durant aquests dies, Barcelona es convertirà en la capital mundial del piano amb la presència de 88 pianistes de 26 nacionalitats que participaran al Concurs i oferiran concerts en el marc de l´OFF Maria Canals, que segueix apostant per acostar la música de piano als ciutadans.

Enguany el Concurs Maria Canals, que és el degà dels concursos de música a Espanya, i integrant històric i únic representant català en la Federació Mundial de Concursos, celebra el seu 60è aniversari. Aquesta efemèride coincideix amb el centenari del naixement de la Maria Canals, que començarà el dia 12 de Març del 2014 amb l’acte de la descoberta de la placa que l’Ajuntament dedica a la pianista i pedagoga catalana a la Gran Via de les Corts Catalanes 623.

Amb motiu de la 60ª edició, i seguint la tradició del concurs, que ha comptat amb la col·laboració desinteressada d’artistes com Joan Miró, Josep Anselm Clavé i Antoni Tàpies, l’artista Frederic Amat ha fet el cartell commemoratiu d’enguany, inspirat en un piano de cua.

La divulgació musical a través de la participació ciutadana és un dels principals objectius del Concurs. És per això que ja fa uns anys que el Maria Canals va posar en marxa l´OFF Maria Canals, que cada edició presenta una proposta d’activitats més àmplia i atractiva, emplaçant enguany 36 pianos de cua en espais públics perquè tothom els pugui tocar i expandint-se per Catalunya, Madrid i Bilbao.

Puntualment s’hi organitzaran actuacions protagonitzades per estudiants de música locals, amateurs, concursants i professionals i es promouran activitats educatives per donar a conèixer el repertori pianístic i generar interès per aquest instrument.


Per a ampliar informació sobre la 60ª edició del CONCURS INTERNACIONAL DE MÚSICA MARIA CANALS es pot visitar la pàgina web www.mariacanals.org.