Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 26 de maig del 2016

PRESENTACIÓ DE LA 50a CANTADA D’HAVANERES DE CALELLA DE PALAFRUGELL A L’ANTIGA FÀBRICA DAMM


El regidor de promoció econòmica de Palafrugell, Albert Gómez ha presentat el programa d’activitats culturals, musicals i gastronòmiques de la 50a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell a l’antiga fàbrica Damm.

A l’acte han assistit Joan Roca, creador de la tapa “L’Havanera”, Jordi Domingo, qui ha elaborat per l’ocasió el gelat de cremat, Francesc Sánchez Carcassés, director musical de la Cantada, l’artista del cartell d’enguany Tano Pisano i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila.

Per tancar l’acte han actuat els grups musicals Oques Grasses, Doctor Prats i Port Bo.
La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell celebra el seu 50 aniversari a través d’una cinquantena d’accions que serviran per commemorar aquest esdeveniment que ja s’ha convertit en un referent dins l’àmbit musical i cultural popular català.

Per aquest motiu, el xef Joan Roca, del celler de Can Roca, ha creat la tapa “l’Havanera” per homenatjar aquesta edició de la Cantada. Es tracta d’una tapa amb forma de “cubano” de seitó amb anxova, all, julivert i tomata. També en l’àmbit gastronòmic, s’ha elaborat un gelat de cremat, creació del gelater local Jordi Domingo.

Pel que fa a la Cantada del dia 2 de juliol, destaca la participació de l’artista Sílvia Pérez Cruz que serà present a l’emblemàtic escenari situat a la platja del Port Bo. També hi actuaran els grups, el Bergantí, el Peix Fregit i el Port Bo que completaran una vetllada amb sorpreses i que promet ser la més especial dels últims anys.

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany tindrà lloc el 2 de juliol, és un dels esdeveniments més coneguts de Catalunya. Aquest acte, que té els seus orígens l’any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle, va tenir ja des de l’inici un gran èxit i això va obligar als organitzadors a repetir l’acte a la platja d’en Calau. A partir de l’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on es celebra actualment organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.


Oques Grasses

Doctor Prats

Port Bo


Tapa “l’Havanera”, “cubano” de seitó amb anxova, all, julivert i tomata