Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 23 de maig del 2016

[VIDEO] ART & CINEMA A LA XIV EDICIÓ DE LOOP


La catorzena edició de LOOP Barcelona amplia el nombre de jornades, 16 en total (del 26 de maig al 10 de juny) i creix el nombre de propostes. Com a plataforma que aborda els debats més rellevants pel sector, LOOP Festival s'interessarà per les connexions entre els camps del cinema i la imatge en moviment a l'art. El títol, Faraway, So Close (Tan lluny, tan a prop!), que remet a la pel·lícula de 1993 del director alemany Wim Wenders, resumeix clarament l'objectiu de la XIV edició de LOOP: explorar les relacions entre els vídeos i films d'artista i el cinema. El públic de la ciutat podrà gaudir del millor de la creativitat artística amb més de 400 vídeos i 58 exposicions, un programa de cinema amb alguns dels cineastes més rellevants del panorama actual, i una selecció especial de 47 obres en videoart presentades per galeries procedents de 20 països a la LOOP Fair. El programa d'exposicions inclou l'estrena de l'obra Wonders de Carles Congost a Arts Santa Mònica, guanyador del Premi de Videocreació, i l’exposició dels 11 vídeos finalistes del Premi Discovery a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Les activitats, amb una trentena de propostes, compten amb la participació de dues figures internacionals de renom com són Malcolm Le Grice i Hito Steyerl. Com a resposta a les necessitats de la comunitat, LOOP Studies proposa trobades professionals, tallers centrats a la producció i el comissariat audiovisual, i LOOP Talks, unes jornades de debat a càrrec d'Erika Balsom, Raymond Bellour, Sabine Breitwieser, Caroline Burgeois, Filipa César, David Claerbout, Jacqui Davies, Antje Ehmann, Gabriela Galcerán, Malcolm Le Grice, Anthony McCall, Ani Molnár, Gloria Moure, Anthony Reynolds, Stefanie Schulte Strathau i Christine Van Assche.

Aquest any, destaca la col·laboració a l'exposició Harun Farocki. Empatia comissariada per Antje Ehmann i Carles Guerra a la Fundació Antoni Tàpies, dedicada a un artista que va participar a edicions anteriors de LOOP i la pràctica del qual és un exemple clar dels debats entre cinema i art que es troben en el punt de mira de LOOP 2016. 
 

LOOP és tanmateix un laboratori experimental des del qual es proposa una constant reflexió sobre l'estat i la situació del vídeo i del cinema d'artista en aquest moment, el lloc que ocupen les imatges a la cultura i la societat contemporànies, i la situació de l'art. Aquest any, mitjançant les seves diferents seccions (Fira, Festival, Studies), LOOP desitja motivar reflexions sobre la història compartida entre el videoart i el cinema, les seves economies, les seves institucions, els seus llenguatges i públics. En última instància, s'aspira a un mestissatge, a una interdisciplinarietat que estimuli l’aparició de dinàmiques positives que ampliïn i enriqueixin ambdues pràctiques.