Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 23 de febrer del 2017

22a NIT DE LES TELECOMUNICACIONS I LA INFORMÀTICA


Avui Dijous 24 de Febrer del 2017 ha tingut lloc a l’Auditori la 22ª Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha tingut al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com a convidats d’honor.

Prèviament al lliurament de premis ha tingut lloc una doble conferència inaugural  on ens han descobert la computació quàntica a càrrec de José Ignacio Latorre, especialista en partícules elementals, i els secrets del programa Galileu de la mà del seu màxim responsable del projecte Xavier Benedicto.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció -el Premi d’Honor- a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC). La seva actual degana, Núria Castell, ha estat l’encarregada de recollir aquest Premi d’Honor de mans del president de la Generalitat.

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ) ha estat per a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) adscrit a la UPC.

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, ha estat ex aequo per a Ramón Alós, fundador i president d’Optral, per tenir la visió d'apostar per la fibra òptica dècades abans que altres i Jose M. Caballero, fundador i director general d’Albedo Teleco , per fundar, en plena crisi, una empresa que en pocs anys s’ha consolidat com a fabricant internacional de productes de Transmissió, Sincronització i Teleprotecció de xarxes òptiques, elèctriques i sense fils.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats. Muñoz, que és vicepresident i co-fundador de Consell de CIOs de Catalunya, lidera un equip amb més de 50 professionals del departament d’informàtica.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Jordi Ros com a creador de la xarxa social Labdoo, dissenyada per ajudar a portar ordinadors portàtils i dispositius educatius a les escoles més necessitades. A dia d’avui, més de 740 escoles d’arreu del món (116 països) han rebut més de 5500 ordinadors.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), guardó que valora la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Com a novetat, aquest any la organització de la Nit ha sumat una nova categoria als guardons: el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, que ha recaigut en el programa de Televisió de Catalunya Generació digital. 

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la publicació digital Tecnonews, amb un reconeixement especial coincidint amb els seus 10 anys d’història.


La Nit ha servit, també, de punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i ha estat la primera trobada de networking de l'any entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.