Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 2 de febrer del 2017

MADAMA BUTTERFLY DE PUCCINI, EMOCIONARÀ NOVAMENT PERALADA

Festival Castell Peralada

Madama Butterfly, una tragèdia japonesa tal com definia el propi Giacomo Puccini la seva òpera, és el títol operístic escollit per a la 31ena edició del Festival Castell de Peralada. En coproducció amb la Deutsche Oper Am Rhein de Düsseldorf-Duisburg, aquesta òpera signada per Joan Anton Rechi, amb escenografia d’Alfons Flores i vestuari de Mercè Paloma, s’estrenarà el proper 4 de febrer a la Deutsche Oper Am Rhein de Duisburg (Alemanya), i a Peralada es podrà veure les nits del 7 i 9 d’agost a l’Auditori Parc del Castell.

Aquest 2017, un equip artístic català, capitanejat pel director d’escena Joan Anton Rechi, presenten una renovada Madama Butterfly. Rechi ens presenta una proposta torbadora i emocional situada en el poètic univers de la destrucció. La narració, situada en el període més obscur de la ciutat de Nagasaki durant la II Guerra Mundial, converteix la tragèdia que afecta a la pròpia protagonista femenina, immersa en la desolació, en una tragèdia també col·lectiva, que afecta a tots els personatges de la història.

Per a l’ocasió, i com ja és habitual en el Festival de Peralada, la proposta comptarà amb un repartiment vocal excepcional: la soprano Ermonella Jaho encarnarà la fràgil i emotiva Cio-Cio-San; el despietat B.F. Pinkerton serà interpretat pel tenor Bryan Hymel; el cònsol dels EUA a Nagasaki, Sharpless, serà Carlos Álvarez; i la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, posarà la veu a la fidel serventa Suzuki; tots ells acompanyats per les veus del Cor del Gran Teatre del Liceu. La part musical anirà a càrrec de la Bilbao Orkestra Sinfonikoa sota la batuta del reconegut mestre Dan Ettinger, qui enguany debutarà al Festival Castell de Peralada. 

Joan Anton Rechi