Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 29 de setembre del 2017

AGT BAIX ESTRENA TEMPORADA GASTRONÒMICA


Ahir es va presentar  a l’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet les activitats que portarà a terme el 2017-2018 l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) remarcant una gastronomia de qualitat basada en els productes de temporada i del Parc Agrari.

L’acte va comptar amb pagesos, productors, institucions públiques i privades, periodistes, gastrònoms i xefs vinguts d’El Prat de Llobregat, Gavà, Cornellà, Sant Just Desvern, L’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi i Barcelona, que van poder gaudir de la gastronomia de la comarca amb una base de Pota Blava, pebrots i tomàquets , el millor aparador de l’aposta que fa AGT. Fins a set xefs de diferents ciutats (Marimorena, El Mirador de Sant Just, La Masia Sánchez-Casal, El Brot, Major 36, Los Arcos, l’Hotel NH Collection Barcelona Tower) i dues entitats de caràcter social (Espigoladors i Cuina Justa) va explicitar a través de l’oferta les possibilitats d’una gastronomia local i de qualitat basada en el territori.

Óscar Teruelo, president d’AGT va incidir en la necessitat de preservar el territori del Parc Agrari, que genera un creixement més sostenible i una millora en la qualitat de vida de la comarca.

L’AGT va deixar clar en l’acte que l’horta del Baix Llobregat i la seva gastronomia, amb un turisme sostenible, tenen futur a la comarca i la perifèria de Barcelona, un territori que serà una festa de la mà de l’entitat i les institucions, patrocinadors, pagesos, restauradors... Les primeres cites de l’AGT estan a la cantonada! Tapes del Món (7-8 d’octubre), QuintoTapa Pota Blava (11 d'octubre-1 de novembre), Fira Tapa Sant Vicenç dels Horts (28 i 29 d’octubre, QuintoTapa Cornellà (26 octubre-12 novembre).


L’AGT en el nou inici del curs 2017-2018  vol apostar per noves accions més fortes i més difusió dels restauradors i productors locals.

Blinis de carabassa del Parc Agrari i gra de fajol amb caviar de llentia Belluga

Pebrot vermell , pebrot verd i pebrot groc del Parc Agrari amb sardina maridada , cibulet i germinats.


Saltat de volets amb botifarra negra i col del Parc Agrari