Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 13 de novembre del 2017

FESTA VI NOVELL A BARCELONA


Neix una nova festa popular a la ciutat comtal per presentar el vi novell 2017 a la ciutat de Barcelona. Es celebrarà el dissabte 18 de novembre, de les 11 a les 20 hores, als jardins del Palau Robert. Allí els cellers participants oferiran la degustació de tots els seus vins novells 2017 i n’explicaran la seves característiques. L’entrada serà lliure i el preu de la degustació d’1 €. Tant la festa com la campanya de promoció comptaran amb la periodista Empar Moliner com a ambaixadora del vi novell 2017. Moliner s’ha mostrat encantada de col·laborar amb la iniciativa i s’encarregarà de presentar la festa durant l’acte inaugural que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dissabte.

Els cellers participants han assolit consens per concretar uns mínims en la qualitat i la presentació dels vins, destacar la temporalitat del seu consum i actualitzar el relat de la tradició catalana del novell. Conseqüentment només han tingut opció de participar en el projecte els cellers que entenen el vi novell com una elaboració i presentació específica i de producció limitada, per atendre un consum de temporada. També s’ha redactat el “Decàleg del vi novell”, compendi que proposa deu punts essencials per atansar-se al vi novell i divulgar-lo.


El vi novell es el terme que s’utilitza a Catalunya per anomenar el primer vi de cada collita, antigament el cellers que volien avisar de que ja tenien el primer vi ho feien col·locant a la façana del celler una branca de pi. Hi ha una dita popular que diu “ Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi”. L’11 de novembre comença la temporada del vi novell.