Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

diumenge, 12 de novembre del 2017

FIRA DE NOVEMBRE A VILANOVA I LA GENTRÚ


Aquest any s’ha celebrat la 25a edició de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú on en la seva agenda no hi ha pogut faltar un munt d’activitats per a aquests dies, totes elles molt variades, amb una gran quantitat de tallers, espais i activitats per a petits i grans.

Els dies 10, 11 i 12 de novembre Vilanova s’ha omplert de sabors, aromes, música i riures.

Un dels espais que cal destacar d’aquesta fira es l’Espai enogastronòmic que es va desenvolupar entre el pati del Castell de la Geltrú on va tenir lloc la part gastronòmica i a la plaça de l’Assumpció amb la part enològica on s’hi van aplegar 11 estands, distribuïts entre cellers i gastronomia. També hi va haver actuacions musicals en un espai únic singular e incomparable.

El Castell de la Geltrú és un antic castell termenat construït en estil gòtic entre els segles XII i XV i restaurat en estil historicista al segle XX. Actualment és la seu de l'Arxiu Comarcal del Garraf. Es troba dins l'antic nucli de la Geltrú vora l'església parroquial de Santa Maria de la Geltrú.

En el transcurs d’aquest dies diferents xefs i sommeliers de Menja’t Vilanova, Temps de Vi, NODE i el Gremi d’Hostaleria ens varen desvetllar alguns dels seus secrets en els Tallers enològics i de cuina utilitzant productes autòctons del Garraf i el Penedès i tots ells maridats amb diferents vins.


Cal destacar que la gastronomia local de Vilanova i la Geltrú és des de temps immemorials un referent per els qui busquen el sabor tradicional del mar i de l’horta, però també per experimentar noves sensacions aportades per les noves tendències culinàries.



Xef Núria Lucas

Farcellet de col paperina farcit de peix blau de Vilanova.(Restaurant El Dinou)

Xef Kilian Ventura

Mar i horta – Dau de cansalada a baixa temperatura, crema d’espigalls, carxofa i gamba de Vilanova. (restaurant El Local)