Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 21 de novembre del 2018

ELS PASTISSERS JAUME VIÑALLONGA I MAURICI COT GUANYEN EL PREMI AL MILLOR JOVE ARTESÀ ALIMENTARI INNOVADOR



Avui a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona s’han reconegut els pastissers Jaume Viñallonga, de Montornès del Vallès, i Maurici Cot, de Llinars del Vallès, amb els guardons del Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2017 i 2018, que atorga el Departament d’Agricultura. Viñallonga veu en l’artesania alimentària “una oportunitat per diferenciar-se de tots aquells que fan manipulats industrials”. Per la seva banda, Cot ha adaptat la pastisseria al consum de les persones afectades de celiaquia i amb intolerància a la lactosa.

En el decurs de l’acte, presentat per Ada Parellada, també s’han lliurat 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari (27 diplomats de l’edició del 2017 i 26 de l’edició d’enguany). En concret, es tracta de 12 carnissers, cansaladers i xarcuters; 19 forners; 17 pastissers, 4 xurrers i 1 formatger, un reconeixement a tota un trajectòria professional.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l’any 2003 aquest premi, dotat amb 3.000 euros, per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans.

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari.