Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 30 de novembre del 2018

LA CORADELLA PLAT FAVORIT DEL CATALANS



Ahir es va celebrar la festa final del plat preferit del catalans organitzat per la revista cuina a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm on La Coradella cuinada pel xef Germán Puiggarí del bar Diana va ser la gran protagonista.

La coradella es un plat que es realitza amb menuts de xai (pulmons, fetge, melsa) all, ceba, julivert, api, pastanaga, oli d'oliva, brou, a més a més de tomàquets, sal i pebre.

Aquest plat el menjaven els comerciants, ramaders i pagesos que es desplaçaven per anar a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, instituïda el 1852 per Isabel II a partir de la petició d'un grup de molinencs. Es va convertir en l'esmorzar de traginers per excel·lència del municipi i, també, de la festa, tot acompanyat d’un bon vi i bon pa.

Des d’aquells inicis mai s’ha deixat de preparar a la vila de Molins de Rei, fins i tot organitzant concursos de preparació pels diferent restaurant locals.