Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 10 d’abril del 2019

PROGRAMACIÓ ESPECIAL PER CELEBRAR EL 60 ANYS DE TVE CATALUNYA


TVE Catalunya es posà en marxa el 14 de juliol de 1959 amb el programa 'Balcón del Mediterráneo'. En aquell instant, el locutor José Luis Barcelona inaugurà els Estudis de Miramar, un centre de producció situat a la muntanya de Montjuïc que va acollir programes d'èxit i va forjar grans professionals. A més, TVE Catalunya es va convertir, el 27 d'octubre de 1964 amb l'obra 'La ferida lluminosa', en un referent de la televisió en català perquè va ser la primera en emetre en aquesta llengua.

'Ho has vist!?' és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys com 'Terenci a la fresca' o 'El conde de Montecristo'. S'estrena el dimarts 16 d'abril a les 18:10h a La 2.

'Recordin' es proposa entretenir tot repassant la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté el catàleg audiovisual del servei de documentació i dels continguts dels programes que s'emeten actualment. Presentat per Àngel Casas, Olga Viza i Virginia Díaz ens mostraran tot un recull de fragments –alguns inèdits o tot just emesos una sola vegada– d'entrevistes a músics i cantants coneguts, des de Montserrat Caballé i Lola Flores fins a Lluís Llach i Tete Montoliu; petites mostres dels millors documentals, com un sobre Cuba presentat per l'inoblidable Pepe Rubianes, i de les actuacions d'alguns dels millors grups musicals espanyols que han passat per TVE Catalunya al llarg d'aquestes sis dècades (Los Diablos, el Dúo Dinámico, Alaska y los Pegamoides, Mecano, Estopa, Lori Meyers...).

'Saber y ganar' realitzarà una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs. Aquesta edició especial, presentada per Jordi Hurtado es realitzarà amb nou concursants catalans emblemàtics del programa  mantenint les seccions habituals del programa.

'Bany compartit' és una 'sitcom' que mostra les vivències de quatre joves estudiants, molt diferents entre elles, a través de l'únic bany del pis on viuen, es veuran obligades a compartir mirall, dutxa i secrets. Al llarg de la sèrie les protagonistes aniran compartint les seves alegries i frustracions més íntimes.El bany és l'únic lloc de la casa en el qual hi ha wifi, perquè ho pirategen de l'hotel. Les pantalles dels mòbils, les tauletes, els missatges, els xats, les fotos, etc. s'integren en l'acció i formen part del discurs narratiu.

A més de la programació especial, TVE Catalunya també prepara diversos actes per celebrar l'aniversari. El 13 de juliol, un dia abans de la data de l'efemèride, l'Orquesta y Coro de RTVE actuarà al Gran Teatre del Liceu.


I a l'últim quadrimestre de l'any se celebrarà una festa de Radio 3 amb actuacions en directe per commemorar els 60 anys de TVE Catalunya.