Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 29 d’abril del 2019

29A EDICIÓ DEL FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019



El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per la celebració de la 29a edició del FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019 el propers dies, del 10 al 12 de maig, presentat avui en un acte al Palau de Pedralbes de Barcelona. L’esdeveniment ha estat presidit pel Secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, junt amb el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera. L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; el president del RACC, Josep Mateu; i el pilot provador de Ferrari Marc Gené, també han intervingut a l’acte de presentació.

La relació entre el Circuit i la Fórmula 1 suma gairebé 30 anys, i esdevé un element dinamitzador de gran impacte econòmic i activitat turística, que afavoreix el posicionament internacional de la marca Catalunya i que completa l’ecosistema d’automoció del nostre país, remarcat pel Secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.
En la mateixa direcció, Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha destacat que “el Circuit és un espai únic, amb unes instal·lacions polivalents, per això en traiem el màxim profit, amb activitats per a tota la societat catalana. Això ens fa ser un punt estratègic pel país, un punt de cohesió que genera oportunitats laborals. A més a més, que un entorn tan ric com la ciutat de Barcelona ens pugui acollir, fa de tot un experiència única”.

Vicenç Aguilera ha explicat totes les novetats del Gran Premi i ha encoratjat a tothom a assistir-hi, perquè “l’experiència de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya s’ha de viure en directe, hem preparat una exposició de cotxes clàssics, animació amb tabalers, castellers i gegants; una exhibició de karting, sessions d’autògrafs amb els pilots i moltes coses més”. També ha desvetllat els actes de tribut que s’estan preparant en el marc dels 25 anys de la mort d’Ayrton Senna. En especial, una acció que pretén completar l’homenatge que tenia preparat el brasiler a Roland Ratzenberger –el pilot que va morir un dia abans que ell en el mateix circuit – i que mai va poder fer al perdre la vida durant la cursa. “Volem complir el somni de Senna. Volem dur a terme l’homenatge que mai es va fer i volem aconseguir-ho amb l’ajuda de tots els aficionats”, ha conclòs.

La representació esportiva ha estat defensada per Marc Gené, qui ha posat en valor que “per a nosaltres, els pilots, córrer a Barcelona és com córrer a casa. Venim aquí a fer proves diversos cops al llarg de l’any perquè és un circuit molt bonic, però també és molt tècnic i molt difícil”. El català també ha donat algunes pistes del que pot succeir en uns dies al Circuit: “creiem que podem estar bastant igualats amb els Mercedes, així que veurem què passa”.

El Circuit s’omplirà de festa per fer gaudir a tothom. Aquest es transformarà per a convertir-se en un autèntic festival de diversió. Energia, música, cultura i motor aniran de la mà, amb activitats i propostes pensades per a tots els públics; els clàssics de sempre i altres experiències noves per a crear un ambient immillorable. La programació d'activitats es durà a terme de forma ininterrompuda perquè els assistents puguin gaudir durant tot el cap de setmana.