Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 15 d’octubre del 2014

53 EDICIÓ DEL SALÓ NÀUTIC INTERNACIONAL DE BARCELONA


Avui Dimecres 15 d’Octubre ha estat inaugurat als molls d'Espanya i de la Fusta del Port Vell el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques, Anen.

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona tornarà a ser, del 15 al 19 d'octubre, l’escenari triat per les firmes nacionals i internacionals més rellevants del sector per mostrar les seves propostes. Hi participaran prop de 250 expositors que presentaran 70 nous models d'embarcacions, de les més de 650 que s'exhibiran, 50 novetats en accessoris electrònics i motors d'última  generació, així com una gran varietat de serveis, productes i tendències.

 A més dels vaixells exposats al mar - a partir dels 8 metres d'eslora -, els visitants també podran trobar a terra tot tipus de productes i serveis nàutics, a més de petites embarcacions i pneumàtiques.

Entre les novetats que es presentaran a Barcelona, destaca la Rodman Muse 44, una embarcació de creuer a motor de construcció nacional i referent mundial, i la Sunseeker 75 Yacht un superiot que combina l'experiència de la drassana britànica en disseny i implementació de noves tecnologies . A ressaltar també el Lagoon 630 MY, un espectacular catamarà, ideal per a navegants que busquin llargues travessies sense renunciar a les comoditats d'un iot a motor. Els amants de la vela també gaudiran amb dos nous models: l’Oceanis 60 de Bénéteau, un majestuós creuer d'altura, i el Dufour 560 GL que se situa al capdamunt de la gamma de grans eslores per la seva estètica, acabats i equipament.

A més del seu paper com a plataforma comercial, el saló té per objectiu fomentar la nàutica d'iniciació i crear afició. Per això, aquest any ha impulsat l'elaboració de la "Guia de la Nàutica Remolcable. Comença a navegar”, que es distribuirà entre els visitants. S'hi detallen els principals aspectes per iniciar-se en aquest món, des de la normativa de titulacions, tràmits i assegurances fins al cens de rampes de varada del litoral català. En el marc de la fira també es presentarà un Forfait per utilitzar els serveis dels ports de Catalunya amb un preu bonificat.

El certamen tornarà a comptar amb àrees temàtiques, on es desenvoluparan la majoria de les activitats programades per un ampli ventall de públic: l'ÀREA FUN BEACH que, a més d'aglutinar productes i serveis relacionats amb els esports nàutics, tindrà una zona de proves amb accés al mar perquè el públic pugui gaudir de sessions d'iniciació a la vela lleugera, canoa, caiac, moto d'aigua o pàdel surf; l'ESPAI DEL MAR, destinat a la presentació de regates, trofeus, jornades o premis, i on també es duran a terme debats i conferències sobre el medi marí i la navegació; i MARINA TRADICIONAL, on es mostraran embarcacions clàssiques de fusta i es desenvoluparan tallers.