Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 7 de maig del 2018

APLEC DEL CARAGOL DE LLEIDA 2018



Aquest dilluns 7 de maig la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), va realitzar el tancament de la seva promoció itinerant al Club Esportiu Vall Parc de Barcelona desprès de passar per Rialp, Madrid i Saragossa amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

Aquesta serà la XXXIX edició de l'Aplec del caragol, es celebrarà els dies 25,26 i 27 de maig, com cada any, al Parc dels Camps Elisis de Lleida i aplegarà més de 200000 visitants.

Lleida és una ciutat que tradicionalment ha estat envoltada d'horta de manera que el cargol sempre hi ha estat present en la seva rica i variada gastronomia traslladada en aquesta gran festa on es consumeixen fins a 12 tones de caragols.

Des de l’any 1981 la festa ha anat incorporant actes nous, com el castell de focs inaugural i la recepció dels caps de colla, els dinars i sopars de germanor entre colles previs a la gran cargolada de diumenge, la jornada castellera, el festival de rock i la gran revetlla musical de la vigília. També s’hi fan actes que fan referència directa als cargols, com la Cursa de Cargols destinada als més petits i una degustació de cargols a preus populars destinada als visitants. 

Una festa singular que compta amb les distincions de FESTA D´INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL (ESTATAL) i FESTA NACIONAL D´INTERÈS TRADICIONAL (AUTONÒMICA), L´APLEC DEL CARAGOL DE LLEIDA és, definitivament, la millor forma de gaudir de la hospitalitat lleidatana i d´assaborir la rica i variada gastronomia del cargol, símbol ancestral de la cuina de les terres de Lleida i protagonista absolut de la taula.


Llauna de caragols a la gormanda