Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 27 de juny del 2018

EL DEBUT DE SYSTEM ACTION I EL 60 ANIVERSARI DE ES COLLECTION MARQUEN LA SEGONA JORNADA DE 080 BARCELONA FASHION



Amb la col·lecció “The Origin” la firma de moda catalana System Action ha inaugurat la segona jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Aquesta és la primera vegada en la seva trajectòria professional que la marca aposta per una passarel·la per presentar una proposta creativa. La col·lecció està inspirada en els orígens de la humanitat on el que és natural i imperfecte és l´essència de la bellesa. Una proposta on predominen els colors càlids com el terra, l´ocre i l´albergínia juntament amb les textures de seda, cotó i llana. System Action, vol marcar un abans i un després fent palès en aquesta col·lecció un aire nou i fresc però mantenint el seu esperit original.

Ha pres el relleu a la passarel·la Mans Concept Menswear. El guanyador de la passada edició del Premi al millor Disseny Emergent ha presentat la col·lecció per a primavera/estiu 2019 “Mans House”, inspirada en el Berlin dels anys 90. Després de la caiguda del mur, la ciutat es va desfermar i va començar a bussejar en un mar de llibertat que va encomanar el món fins a l’actualitat. El creador ha volgut amb la seva proposta endinsar-se en un exercici de moviment self- improvement, per expressar aquelles dures vivències a través del ball, la moda i la música. A priori són looks seriosos, en tons tristos, on predomina el rigorós gris i el negre per passar i evolucionar de manera transgressora cap la lluminositat del blanc i acabar amb colors de llibertat reivindicativa com el grog o el vermell. El dissenyador ha apostat de nou per materials com el punt, la llana i un polpelin envellit per a les camises.

Per la seva banda, la guanyadora juntament amb Brain&Beast del Premi a la millor Col·lecció de la passada edició del 080, Krizia Robustella ha presentat la seva proposta èr a home i dona de luxe i excessos “Fancy feast”. Com una fantasia de les festes còctel, però sense perdre la seva actitud i el seu esperit esportiu, proposa lluir transparències, vestits amb teixits vaporosos, elegants i amb molta brillantor, apostant també per la gasa i la licra. Els colors de la vida festiva, són el turquesa, el vermell, el fúcsia, i el verd pàlid combinat amb el fluor; sense oblidar el negre ni el blanc. Entre copes de xampany i globus, Robustella s'ha acompanyat en aquesta ocasió amb els estampats de Susana López i els complements de Secretos de Alcoba, pels barrets, i Carla López en les bosses.




El dissenyador Manuel Bolaño ha obert la passarel·la 080 amb la proposta “Pla B”, en el seu retorn després de vàries edicions sense desfilar. La col·lecció “Pla B” reuneix les peces mítiques de l’Atelier Bolaño. Peces essencials de color negre. Peces treballades de forma artesanal, fusionant tècniques de costura, utilitzant teixits d’alta qualitat, que creen volums inesperats per a una silueta contemporània. “Pla B” és una línia de producte contínua i intemporal, en què les noves peces es van incorporant gradualment al llarg de les estacions.





De la seva banda, la dissenyadora Míriam Ponsa ha presentat la col·lecció “I have a dream” per a la primavera-estiu 2019. Segons paraules de la mateixa dissenyadora, “està inspirada en la figura de Martin Luther King i en la lluita en pro dels drets civils afroamericans, que esdevé una denúncia de la injustícia en el procés polític català”. Ponsa ha presentat una proposta on les formes desconstruïdes resulten d’un intens treball en el patronatge a partir de la irregularitat. Les peces inacabades tenen un sentit metafòric d’un procés de creació viu. Els missatges estampats evidencien el significat de la col·lecció. La teixidura amb cinteria simbolitza l’opressió, que també es treballa amb el macramé amb aplicacions metàl·liques. S’investiga en la combinació de làtex i seda prisada. Els colors s’inspiren en la terra, i el blanc i negre simbolitzen l’apartheid.





La dissenyadora Txell Miras ha pres el relleu a la passarel·la amb la col·lecció “Clínic” per a la propera primavera-estiu. L’Hospital de Sant Pau ha inspirat la nova col·lecció, un espai neutre farcit d'intensitat. Un lloc on la vida es troba amb la mort, un lloc de traspàs, de naixement, de patiment. Un edifici on es barregen malalts i metges, dolor i esperança, mort i curació. La fredor de l’espai es representa amb el blanc asèptic; el patiment, amb el vermell; l’esperança, amb el verd; la curació, amb el blau, i amb el negre, la mort. El cotons representen la puresa de les infermeres, que tenen cura dels malalts, i la dels doctors, els herois salvadors de la narrativa hospitalària.





ES Collection clou la segona jornada de la 080 Barcelona Fashion presentant la col·lecció “Bon Voyage” una proposta alegre, fresca i marcada pels contrastos que s’inspira en el 60 aniversari de l’empresa Denier –empresa matriu de Es Collection- creada al 1958. La col·lecció evoca una Barcelona submergida en el boom de la industrialització i l’arribada massiva de població provinent de pobles i de ciutats petites. Denier va néixer al cor del que posteriorment es va denominar la “Manchester catalana” per la quantitat de fàbriques que va albergar el popular barri barceloní del Poblenou en aquella dècada.