Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 19 de març del 2019

24a NIT DE LES TELECOMUNICACIONS I LA INFORMÀTICA


Ahir al vespre va tenir lloc La 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica per fer el lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha tingut al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, com a convidats d’honor.

Atorgat ex aequo la màxima distinció a nivell nacional als doctors Marcel Coderch, expert en qüestions de desenvolupament i regulació energètica i Manel Medina, referent internacional en ciberseguretat.

Per primera vegada aquest guardó ha tingut també un guanyador a nivell internacional: Roberto Viola, director General de Communications Networks, Content and Technology (DG Connect) de la Comissió Europea.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada per Ricardo Baeza-Yates. Enginyer Informàtic per la Universitat de Xile.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any per Sergi Girona, CIO del Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a Josep Ceron i Pere Lumbreras, fundadors d’Intesis Software.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a l’Associació d’Universitaris per a la Cooperació (AUCOOP).

El jurat d’aquesta 24a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel programa “Revolució 4.0” de Catalunya Ràdio, espai de referència per als emprenedors del país, dirigit i presentat per Xantal Llavina.

La multinacional Cisco ha tornat a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, la tasca de l’Hospital Clínic de Barcelona, guardó que valora la contribució capdavantera d’aquest centre hospitalari al món de l’e-health.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la Sagrada Família (pel seu ús intensiu de la tecnologia) i, de manera conjunta -des de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya i la Generalitat-, a Carme Torras, matemàtica, doctora en informàtica i professora d'Investigació a l'Institut de Robòtica (CSIC-UPC), distingida com a Professional Catalana TIC de l’Any.