Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 22 de març del 2019

FESTIVAL CASTELL DE PERALADA EL SOMNI MUSICAL D’UNA NIT D’ESTIU



Aquest matí s’ha donat a conèixer la programació de la 33a edició del Festival Castell de Peralada, que organitza la Fundació Castell de Peralada. L’acte de presentació ha tingut lloc al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, amb la presència de la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, i del director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà.

En el  transcurs de l’acte, s’ha presentat el cartell complet d’una nova edició del Festival, que acull 25 propostes entre el 4 de juliol i el 17 d’agost i que compta amb un pressupost de 4,6 milions d’euros. Durant l’acte també s’ha presentat l’obra que l’artista multidisciplinària espanyola Ouka Leele ha creat per a l’ocasió.

El Festival Castell de Peralada és un projecte únic i singular. Des de la iniciativa privada amb vocació pública, el Festival contribueix a l’enriquiment cultural del nostre país a través de nous encàrrecs i noves produccions, però també programant companyies i artistes de reconeixement internacional a casa nostra.

En aquest sentit, la inauguració del Festival s’entén com tot un gran esdeveniment per als amants de la dansa. La nit del 4 de juliol, una de les millors, sinó la millor, companyia de dansa clàssica del món, el Ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, aixecarà el teló amb el ballet Les quatre estacions amb música de Max Richter. L’endemà, el 5 de juliol, la mateixa companyia interpretarà un programa mixt amb Chopiniana de Fokine, In the Night de Robbins i Marguerite and Armand d’Ashton.

El Festival Castell de Peralada ofereix una gran proposta gastronòmica encapçalada pel Castell Peralada Restaurant guardonat amb una Estrella  Michelin. Un repte i una responsabilitat per a Xavier Sagristà, Toni Gerez i l’equip, que per a aquesta edició han dissenyat una oferta d’alta gastronomia que reinterpreta la tradició culinària de manera creativa i amb propostes avantguardistes.

L’oferta es complementa amb el Restaurant La Parrilla, un bufet a l’aire lliure on es poden degustar abans o després de l’espectacle les seves especialitats. I fora del recinte del castell, el Restaurant L’Olivera, la cuina mediterrània de l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf.

Amb l’objectiu de garantir un desplaçament bo i còmode fins al recinte del castell de Peralada, per quart any consecutiu hi haurà un servei d’autobús del Festival. Els dies amb actuació a l’Auditori Parc del Castell sortirà un autobús des de Barcelona en direcció a Peralada i retorn després de l’espectacle.

PROGRAMACIÓ:

04.07_ BALLET DEL TEATRE MARIÏNSKI DE SANT PETERSBURG, LES QUATRE ESTACIONS
05.07_ BALLET DEL TEATRE MARIÏNSKI DE SANT PETERSBURG, IN THE NIGHT I ALTRES
06.07_ CHARLOTTE GAINSBOURG, REST
10.07_ UN CAPVESPRE A MALAVEÏNA, CHICUELO & MEZQUIDA, NO HAY DOS SIN TRES
11.07_ UN CAPVESPRE A MALAVEÏNA, MARCO MEZQUIDA, ELS SOMNIS DE RAVEL
12.07_ CIRQUE ÉLOIZE, HOTEL
13.07_ PAUL ANKA, ANKA SINGS SINATRA: HIS SONGS, MY SONGS, MY WAY!
18.07_ DIÀLEGS DE TIRANT E CARMESINA DE JOAN MAGRANÉ
19.07_ LA FURA DELS BAUS, LA HISTÒRIA D’UN SOLDAT (ÀLEX OLLÉ)
20.07_ LUDOVIC TÉZIER
26.07_ BALLET NACIONAL DE SODRE, EL QUIJOTE DEL PLATA
27.07_ THE BEST OF PINK MARTINI, ANIVERSARI DE JE NE VEUX PAS TRAVAILLER
03.08_ CAMILLA NYLUND, LIED I JARDINS
04.08_ JOSEPH CALLEJA
05.08_ LA TRAVIATA (sempre libera), VERDI
07.08_ LA TRAVIATA (sempre libera), VERDI
08.09_ NÚRIA RIAL & JUAN SANCHO, HUMAN LOVE, LOVE DIVINE
09.08_ JUAN DIEGO FLÓREZ
10.08_ GUSTAVO DUDAMEL
11.08_ VESPRES D’ARNADÍ, INGRÀVIDA FLORACIÓ
12.08_ JESSIE J
13.08_ DÀMARIS GELABERT, NATURALMENT
14.08_ SOL PICÓ & MARCO MEZQUIDA, CITA A CEGUES
15.08_ ACOSTA DANZA AMB CARLOS ACOSTA
17.08_ SONDRA RADVANOVSKY, RECITAL HOMENATGE A MONTSERRAT CABALLÉ
18.08_ MAESTRO; WHERE DANCE MUSIC BECOMES CLASSICA