Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 19 de març del 2019

VII RUTA DEL BACALLÀ


L’Antiga Fàbrica Estrella Damm ha acollit avui migdia la presentació de la setena edició de la Ruta del Bacallà, que tindrà lloc del 28 de març al 14 d’abril a 28 restaurants i 9 bacallaneries de Barcelona, i en la qual l’autèntic bacallà d’Islàndia en serà el protagonista.

Durant els 19 dies que dura la ruta, el Gremi de Bacallaners de Catalunya i la cervesa Inedit de Damm, amb la col·laboració de Bacallà d’Islàndia, ens conviden a tastar les millors elaboracions de l’autèntic Gadus Morhua, el bacallà d’Islàndia tallat i curat a l’estil tradicional, i tot maridat amb Inedit, la cervesa creada al 2008 pels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià i l’equip de sommeliers d’elBulli, elaborada a partir de cervesa de malt d’ordi i cervesa de blat, i aromatitzada amb llúpol, notes de regalèssia, pell de taronja i llavors de coriandre.

Aquest any es proposen tres opcions ben diferenciades per gaudir de la millor gastronomia i en les quals el bacallà serà l’ingredient principal: la gran novetat d’aquest any és el menú degustació (cinc plats, postres i dues Inedit), per un preu entre els 40 i 50€; el menú (primer plat, segon plat, postres i dues Inedit) per un preu entre els 25 i 35€, que es podrà convertir en mig menú als migdies d’entre setmana (un plat amb bacallà, postres i una cervesa Inedit); i el platet (un platet de bacallà, més gran que la tradicional tapa, amb una Inedit) per 5€. Tampoc no hi faltaran els tradicionals tastets de bacallà, que tindran lloc els dissabtes 30 de març i 6 i 13 d’abril en 9 bacallaneries i mercats de Barcelona, per un preu entre un i dos euros, i acompanyats d’Inedit.

Restaurants participants a la Ruta amb menú degustació:
D’Aprop, Dop, Marimorena Bcn i Semproniana.

Restaurants participants a la Ruta amb menú i mig menú (opció indicada amb *):
Casa Leopoldo*, El Mercader de l’Eixample, Els Pescadors, Hetta*, Restaurant Hoffmann, L’Enric*, La Gormanda*, Matalaranya*, Sensespina*, El Trapío i Vita.

Restaurants participants a la Ruta amb platet:
Le Bouchon, Bacalalo, Casa de Tapas Cañota, Restaurant Hoffmann, Mextizo, Patapam, Barra Perelló 1898, Restaurant Can Ros, Pepa Tomate Parlament, La Raspa Mandri, N30, La Robadora i Quillo Bar.

Bacallaneries participants a la Ruta amb tastet:
Bacallaneria Anguera Llobet, Bacalalo, Perelló 1898, Pesca Salada Crusellas i Saladitos.

Durant l’acte de presentació, el músic islandès Halldór Már, àlies ‘Katalonski’, establert a Barcelona ha recollit el premi “Bacallaner Novell”, un guardó creat l’any 2016 per Bacallà d’Islàndia, amb l’objectiu de distingir un personatge públic enamorat del bacallà, i de convertir-lo en un expert en l’art i l’ofici bacallaner, prenent el relleu a la periodista Bibiana Ballbè, “bacallanera novella” al 2018.

Al nou novell, el bacallaner Ricard Perelló, representant del Gremi de Bacallaners de Catalunya, li ha explicat la importància de curar el bacallà amb sal, i de dessalar-lo i rehidratar-lo després de la manera tradicional. I el xef Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, li ha entregat un davantal per ensenyar-lo a cuinar un parell de receptes amb bacallà i cervesa inedit.

Xef Sergi de Meia amb Halldór Már 

Bacallà amb carxofes ou dur i safrà d'alta muntanya

Bacallà Inèdit