Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 7 de març del 2019

ARRIBA EL III TAST DE BUNYOLS DE CALÇOT AL MERCAT DE SANT ANTONI


Aquest dissabte 9 de març s’oferirà  al Mercat de Sant Antoni a partir de les 11.30 del matí, el III Gran Tast Popular amb 2.000 bunyols de calçot acompanyats de la salsa tradicional preparada artesanalment i acabats de fer en un obrador de Sants segons la recepta original de l’escola d’hostaleria CETT. Per segon any consecutiu, els platets i utensilis que es faran servir per al tast seran del taller infantil “5 al Dia”, biodegradables i respectuosos amb el medi ambient.

El Gran Tast es dividirà en dos punts a l’interior del mercat de Sant Antoni, i se situarà a les entrades de Borrell – Tamarit, i Tamarit – Urgell,  per arribar al màxim de públic.

Aquesta és la quarta edició de la campanya dedicada a les hortalisses d’hivern i que en aquesta ocasió volen donar a conèixer la versatilitat gastronòmica d’aquestes hortalisses, entre elles el calçot  cada dia més apreciat pels catalans. La proposta de majoristes i detallistes s’estrenava l’any 2016  amb molt bona acollida entre els fruiters i la clientela dels mercats. Des del 2018, Mercabarna (AGEM) també s’ha sumat a l’organització de la iniciativa.

Del 23  de febrer fins al 9 de març, els compradors i les compradores dels 42 mercats municipals podran recollir la guia de temporada receptari amb les hortalisses més característiques  finals d’hivern i principis de primavera. Són productes de proximitat i de plena temporada com l’escarola, els pèsols, les faves, l’escarola i per descomptat el calçot. La guia - receptari, de la qual s’ha fet una tirada de 15.000 exemplars, és totalment gratuïta, i conté consells de cuinat, conservació i  tria d’aquests productes de temporada i receptes originals de Pep Nogué, l’escola d’hostaleria CETT, i consells de la cuinera Maria Espín. La guia està accessible també a la web www.deProximitat-DeTemporada.cat, i a través de les xarxes socials de l’AGEM.