Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 8 de juliol del 2015

LA TRADICIÓ I L’AVANTGUARDA DEL BÉJART BALLET LAUSANNE OBRE LA 29ª EDICIÓ DEL FESTIVAL CASTELL DE PERALADA

Festival Castell Perelada
El Béjart Ballet Lausanne arriba a Peralada amb un programa mixt: divendres i dissabte, 10 i 11 de juliol. Oferiran un nou espectacle tancant així dos dies d’actuacions que seran una ocasió única per gaudir de la vigència d’un estil i d’una manera d’entendre la dansa que ha triomfat i influït a creadors d’arreu del món.

El Béjart Ballet Lausanne és una de les companyies mítiques del Festival de Peralada. Aquest 2015 torna a l’Estat Espanyol amb Gil Roman com a director artístic i defensant el llegat de Béjart. Maurice Béjart és indiscutiblement una de les figures més importants de la dansa del segle XX per la seva capacitat per connectar amb el públic mitjançant una companyia fidel al seu estil i una tècnica aclaparadora. Vuit anys després de la seva mort, la companyia torna de la mà del seu coreògraf i director Gil Roman, per presentar a Peralada un programa mixt durant dues jornades, amb clàssics de Béjart com Boléro o les Set Danses Gregues combinades.

El projecte a destacar d’aquestes nits de ballet, és el sentit homenatge al ballarí i coreògraf Tony Fabre. Impromptu pour Peralada i Bhakti III, seran dues estrenes que es faran al Festival. Aquestes peces substitueixen una de les noves creacions de Gil Roman, Kyôdaï, que s’ha hagut de retirar de l’espectacle a causa de la lesió del principal ballarí d’aquesta coreografia.

A Peralada es podrà veure l’homenatge de Gil Roman a Tony Fabre. Amb el  títol 3 danses pour Tony, que no s’han vist mai a l’Estat, és una carta d’amor de la companyia cap a un amic perdut. Aquesta coreografia, realitzada per primer cop a l’Òpera de Lausanne, s’ha completat amb un nou pas de deux i ara es diu 3 danses per a Tony.

Tony Fabre, que va ser director de la Companyia Nacional de Dansa juvenil [CND2] i primer ballarí en obres de Nacho Duato, va morir a Madrid als 49 anys el 2013 i havia tingut una estreta relació amb Béjart i la seva companyia.

El Festival Castell Peralada gaudirà aquesta cap de setmana inaugural de la força, la tècnica, la disciplina i la inspiració, d’una de les millors companyies de dansa europea.