Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 14 de desembre del 2015

PRESENTACIO DEL LLIBRE “ LES CUINERES DE SILS “


La Cuina a Sils ha presentat avui dilluns a l’Ateneu Barcelonès el nou llibre  “ Les Cuineres de Sils” de l’editorial RBA, una nova edició ampliada de la edició de finals del segle XX  amb receptes de dolços, cuinats amb mel, amb llet condensada, etc.

La Jornada que ha estat organitzada per RBA amb col·laboració amb l’Ateneu Barcelonès  ha dut per nom : La cuina de les àvies en la gastronomia d’avantguarda.

A l’acte hi ha intervingut Rafa Peña, xef del restaurant “Gresca”;Pau Arenós, periodista del Time Out; Mercè Serra i Maria Vergésen en representació de Les cuineres de Sils ; Cristina Puig, directora de Comunicació (RBA) i Francesc Anoro autor del llibre.

LA CUINA A SILS és un col·lectiu que va néixer amb el propòsit de recuperar i preservar el ric patrimoni gastronòmic de Sils, municipi amb una reculada tradició culinària que resta en la memòria de les persones més grans. El col·lectiu, constituït bàsicament per dones, ha sabut girar els ulls a la història i recordar què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats tot oferint, amb el seu coneixement après per tradició oral de generació en generació, una múltiple i variada gamma de saviesa popular.