Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 30 de juny del 2017

EL FESTIVAL CASTELL DE PERALADA S’INAUGURA AMB BÉJART BALLET LAUSSANE


Avui, el director artístic i coreògraf, Gil Roman, ha presentat l’espectacle Béjart fête Maurice de la compañía Béjart Ballet Lausanne. L’espectacle, estrena a Catalunya, inaugurarà la 31ª edició del Festival Castell de Peralada i es podrà veure les nits del 6 i 7 de juliol a l’Auditori Parc del Castell a les 22h.

2017 marca el 30è aniversari de la creació del Béjart Ballet Lausanne i el 10è aniversari de la mort de Maurice Béjart. Per a aquesta ocasió, el seu successor, Gil Roman, desvetlla la seva nova creació t ’M et variations..., un ballet en què els moviments es transformen en paraules adreçades a Béjart. Pàgina rere pàgina, amb la forma d’un diari íntim, el coreògraf proposa una sèrie de variacions sobre el tema de l’amor i la necessitat íntima de la dansa. Cinquanta minuts –tota una innovació– de dansa pura, commoció i trobada d’éssers, l’amistat i l’amor que els vincula. I ens connecta. Contra tot pronòstic.

Contra tots, de vegades. Una coreografia fascinant, una història de descobriment, crònica d’un dia de celebració.

Després de t ’M et variations..., la companyia ret homenatge al mestre per mitjà d’un ballet format per extractes de les seves coreografies. Una sèrie de pas de deux entrellaçats amb seleccions de diversos ballets, Béjart fête Maurice és una rapsòdia lleugera, una festa, una cerimònia. Pas de deux descalços i en pointe, personatges eloqüents, extractes mítics o desconeguts, tots rememoren una era, un artista, Maurice Béjart, que va somiar en gran, va pensar en gran i no li feia por abastar massa...

Aquesta representació festiva, aplegada per Gil Roman exactament com es compon un recital, és una trobada desenfadada i aquests fragments de ballets homenatgen la humanitat de Béjart.


No és ni una antologia ni un manifest, és un espectacle pel plaer pur de la dansa.