Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dissabte, 3 de juny del 2017

VIATGE INAUGURAL DEL MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha inaugurat aquest matí el Montserrat Classic Express 1890, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur, S.L. han posat en marxa, un projecte totalment innovador i únic a Catalunya.

MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 és un viatge màgic a la muntanya de MONTSERRAT a través del modernisme del segle XIX. És cultura, història, tradició i gastronomia.

Viatjar en un tren d’època i sentir-se traslladat en el temps, vivint l’esplendor del modernisme, es un dels encants del “Montserrat Classic Express 1890”, un autèntic tresor ferroviari construït a finals del segle XIX, que manté intacta la seva personalitat i caràcter original. Brinda i ofereix, no sols arribar fins a un dels principals destins turístics de Catalunya, sinó també gaudir, al llarg del seu recorregut, d’un deliciós dinar, transformant el viatge en una experiència gastronòmica.

El MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 te una capacitat total de 157 places, distribuïdes en quatre vagons. Està format per la locomotora dièsel MO1003, pertanyent a una única sèrie de 100 dissenyades per S.A. Alsthom de Belfort (França) a principis dels anys 50.

A aquesta singular locomotora se l’incorporen 4 cotxes d’època, totalment restaurats, respectant al màxim els detalls i decoració del seu origen, el que els hi confereix un aire autènticament modernista.

MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 comença el seu viatge a la ciutat de Sant Boi de Llobregat a menys de 15 minuts del centre de Barcelona.

La primera parada, de 30 minuts, serà Martorell, on es servirà una degustació de productes típics i tradicionals catalans.

Reiniciat el viatge, el recorregut d’aproximadament una hora, permetrà als viatgers gaudir dels paisatges mediterranis que s’obren camí entre muntanyes i túnels.

La segona parada serà Monistrol de Montserrat, on els viatgers realitzaran el transbord, al Tren Cremallera de Montserrat.

A Montserrat els viatgers disposaran d’una hora i mitja per a realitzar activitats culturals i relacionades amb la naturalesa: recórrer el Santuari, l’Abadia, la Basílica, així com accedir al tron de la Verge de Montserrat “La Moreneta”, visitar el museu i les exposicions (amb obres de Caravaggio, Picasso i Dalí entre altes col·leccions), i també realitzar un passeig pels camins i múltiples itineraris d’un entorn privilegiat.

De nou en el MONTSERRAT CLASSIC EXPRESS 1890 i durant el trajecte de tornada, els viatgers gaudiran de la degustació d’un exclusiu lunch gastronòmic, basat en una proposta de productes locals i de les zones per les que transita, marinat amb vins i caves catalans. Tot això disposat en taules amb un atent i curós servei, pel gaudi dels comensals.

En definitiva, una experiència màgica i cultural, a través d’un viatge singular en l’únic tren turístic restaurant en funcionament de l’època del modernisme.