Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 21 de juny del 2017

REVETLLES D’ESTIU AMB MUSCLOS I CAVA


El mercat del Ninot ha donat el tret de sortida a “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” avui 21 de juny 2017 a les 11.30 del matí. El mercat barceloní del carrer Mallorca ha acollit l’obertura oficial de la sisena edició de la campanya que es prolongarà durant tres dies i se celebrarà a 9 mercats municipals, el dia 22, el Clot, Horta, Lesseps, Sant Martí, i Sants; i el dia 23,la Concepció, les Corts i la Llibertat.

“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” convidarà enguany a més de 10.000 racions de musclos del Delta de l’Ebre, cuinats a la marinera, i acompanyats d’unes 4.000 copes de cava Segura Viudas.

També hi participa el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB amb professors i alumnes de sala. Mercabarna i l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) també col·laboren amb la iniciativa.

“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” vol recuperar una vella tradició gastronòmica mediterrània: les musclades d’estiu. Als pobles costaner, les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume se celebraven amb bones cassoles de musclos, coincidint en el fet que a l’estiu el mol·lusc mediterrani es troba ben ple i en el seu millor moment de sabor.




Musclos a la Marinera: Ingredients: 1 bitxo petit, 1 gra d’all, 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 tomàquets madurs, 2 cebes mitjanes, 3 kg de musclos mediterranis. Preparació. Aixafar l’all en una paella i deixar-lo daurar a foc lent junt amb un bitxo petit fi ns que tot plegat quedi ben fregit. Afegir les cebes ratllades i després els tomàquets, també ratllats. Mentrestant, posar els musclos nets en una cassola amb 2-3 dits d’aigua, al foc. Tapar la cassola i deixar que es facin al vapor, durant uns minuts. Un cop oberts, els reservem. Guardem l’aigua de la cocció i l’afegim al sofregit, sense sal. Quan el condiment és al seu punt (ni massa espès, ni massa clar), ho barregem amb els musclos.