Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 10 d’octubre del 2018

EL SALÓ NÀUTIC DE BARCELONA PRESENTA LA SEVA EDICIÓ MÉS INNOVADORA I EMPRENEDORA



La innovació, la tecnologia i l'emprenedoria són els grans eixos sobre els quals solcarà la 57a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que tindrà lloc del 10 al 14 d'octubre al Port Vell de la capital catalana. El saló creixerà un 8% respecte a l'edició anterior amb més expositors, embarcacions, espai i activitats per descobrir el futur de la nàutica i gaudir del món de la navegació.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), el Saló Nàutic de Barcelona posa rumb a la seva vessant més professional amb la celebració del primer Nautic Tech International Investment Forum, una competició en què han participat 35 startups nacionals i internacionals vinculades amb la industria nàutica, i amb la segona edició dels Professional Meetings, una sèrie de trobades per fomentar els contactes de negoci entre els professionals del sector nàutic.

Al Saló Nàutic es donaran a conèixer més de 120 de novetats en embarcacions, motors i electrònica, que posen de manifest com les grans marques líders mundials estan apostant per la incorporació de la tecnologia per incrementar les prestacions dels seus velers, iots, llanxes o motors. Entre les novetats, destaca una desena de models nominats a Millor Vaixell Europeu de l'Any.

Els molls d'Espanya i de la Fusta del Port Vell comptaran amb una de les més grans mostres flotants dels últims anys i la millor que es pot reunir avui arreu d’Espanya. Per la seva banda, a terra, s'exhibiran petites embarcacions i pneumàtiques, així com les últimes novetats en productes d'electrònica, motors, pintures, veleries, remolcs, xàrter i serveis nàutics.

En l'edició de 2018, comptarà amb 275 expositors i més de 700 embarcacions (171, a l’aigua), que ocuparan més de 25.400 metres quadrats de superfície neta, un 8% més que l'edició anterior. Així mateix, tindrà un espai brokerage d'embarcacions d'ocasió amb eslores entre els 18 i els 30 metres.

Un ampli programa d'activitats i experiències per fomentar la pràctica de la nàutica serà un altre dels grans atractius del Saló Nàutic d'aquest any. Així, el saló de Fira de Barcelona estrena nou lema, 'Fans de la mar', amb el qual es vol arribar a nous públics.

A més, el Saló Nàutic de Barcelona concedeix un especial protagonisme a la vela esportiva i lleugera gràcies a la col·laboració de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) i de la Federació Catalana de Vela (FCV). El saló comptarà amb la presència de 12 embarcacions de vela lleugera, iniciació i oceànica –com un Imoca utilitza a una de les edicions de la Barcelona World Race-, tant en aigua com en terra, i amb un espai de divulgació propi ( 'Fans de la vela') al Moll de la Fusta.

També oferirà diverses experiències perquè els visitants puguin gaudir del mar. Així, a l'Àrea Fun Beach hi haurà una zona de proves per fer sessions de vela lleugera, caiac o paddle surf i es duran a terme una nova edició del Barcelona SUP Festival, trobada d'aficionats al pàdel surf que practicaran aquesta modalitat en les aigües del Port Vell, i la segona Barcelona Paddle Race, una competició a mar obert amb sortida al saló i arribada a Badalona.

Al costat d'elles, l'àrea de Marina Tradicional, amb una exposició d'embarcacions clàssiques i on es duran a terme tallers i activitats per a tota la família, i la 'Nit de la Nàutica', amb música en viu, desfilades de moda i degustacions, completen l'atractiu programa d'activitats.