Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 17 d’octubre del 2018

IV NIT DEL GOURMET CATALÀ I PREMI GOURMET CATALÀ DE L’ANY


El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest dimecres la celebració de la Nit del Gourmet Català, Organitzada pel Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet des del 2015, la IV Nit del Gourmet Català ha aplegat a productors i elaboradors, empresaris i restauradors, xefs i personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja s’ha consolidat i s’ha convertit en “la gran festa anual del producte gurmet català”. La gala, presentada pel periodista i actor Quico Novell, ha estat presidida per la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i Roura.

L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de Catalonia Gourmet, com ja és habitual, ha servit per a la presentació oficial de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet 

La part més esperada de la Nit va ser el lliurament dels guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any que va rebre el xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin). El Premi a la Trajectòria Empresarial, que reconeix les trajectòries més llargues i destacades per a la seva contribució dins del sector del producte d’alimentació de qualitat a Catalunya, ha estat per a Embotits Salgot, que celebra enguany el seu 90è aniversari. El Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a La Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la innovació que l’ha portat a un gran augment de la facturació i de la seva capacitat productiva. I el Premi al Creixement Empresarial Internacionalització, per a Clos Figueras, per la seva llarga trajectòria de més de quatre dècades portant els seus vins arreu fins a estar presents en 55 països.


Així mateix, enguany s’han estrenat dues noves categories: el Premi al Producte Tradicional 2018, que ha rebut Casa Riera Ordeix per la seva Llonganissa de Vic, ja que mai ha deixat el seu esperit fundacional, donant a conèixer arreu del món un producte tan arrelat a la nostra terra; i el Premi al Producte Innovador 2018, que ha recollit l’equip de la marca Snackissimo, per crear un proposta de snack healthy i gurmet.