Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 14 de maig del 2014

14ª EDICIÓ DE LA GALA CATALÀ DE L'ANY 2013


Ahir Dimarts 13 de Maig va tenir lloc al TNC la GALA DE LLIURAMENT DEL PREMI CATALÀ DE L´ANY 2013 en un acte magistralment conduït per la Lídia Heredia i la Helena García Melero.

El premi CATALÀ DE L´ANY, creat l´any 2000, és una iniciativa de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, i distingeix una personalitat catalana que hagi destacat en la seva carrera professional fent gala de valors claus com ara el talent, la excel·lència i l´esforç.

Els lectors del diari tenen una part molt activa i veu pròpia en aquest premi  ja que proposen els candidats i en decideixen el guanyador.

Enguany els tres finalistes que optàven al guardó han estat la oceanògrafa Josefina Castellví, l´activista social Núria Gispert i els germans Roca del restaurant EL CELLER DE CAN ROCA.

Hi havia molta expectació entre els nominats mentre s´obría el sobre amb el nom del guanyador que finalment va resultar ser la JOSEFINA CASTELLVÍ  I PIULACHS, nascuda a Barcelona l´any 1935, precursora de la investigació antàrtica, oceanògrafa, eminent especialista en microbiología marina i Cap de la Base Antàrtica Espanyola Joan Carles I del 1989 al 1993 a l´Illa Livingston.

La Sra. Castellví, que ha rebut el premi de mans del Molt Hble. Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya i del President del GRUPO ZETA, el Sr. Antonio Asensio Mosbah, ha recordat emocionada la seva carrera científica que va ser molt dura, éssent com era un àmbit pràcticament restringit a homes, i ha expressat “Em sento estimada no només per la familia i amics sinó per tantes i tantes persones que m´han votat i a les que vull posar cara i no puc”.

Al llarg de la nit s´han lliurat, així mateix, d´altres distincions com ara el Premi a la MILLOR INICIATIVA EMPRESARIAL que ha recaigut en l´empresa FRIT RAVICH que enguany celebra el seu 50è aniversari i el Premi  MERCÈ CONESA a la MILLOR INICIATIVA SOLIDÀRIA que ha estat per DONA KOLORS, la marca de complements de moda que reinserta laboralment a dones provinents del món de la prostitució.

La nota musical l´ha posada ELS AMICS DE LES ARTS i ANTONIO OROZCO que han amenitzat tota la gala amb les seves cançons.