Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 7 de maig del 2014

ACTE DE CLOENDA DEL CARAGOL TOUR 2014


El Conseller d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Sr. Josep Maria Pelegrí, ha presidit avui Dimecres 7 de Maig l´acte de cloenda del CARAGOL TOUR 2014 encarregat de promocionar L´APLEC DEL CARAGOL DE LLEIDA 2014 que tindrà lloc del 23 al 25 de Maig als Camps Elisis de la ciutat de Lleida.

L´acte s´ha esdevingut a LA DAMA DEL PARAIGUA, espai de restauració propietat de la firma col.laboradora del CARAGOL TOUR, GRUP PARADÍS, i hi han participat representants de la política, la cultura i el turisme en un dinar institucional magistralment elaborat i servit pels alumnes de l´Escola d´Hoteleria i Turisme de Lleida.

Enguany será la XXXV edició d´aquest APLEC gastronòmic, el més important de Catalunya, en el que durant tres díes 12.000 collistes agrupats en 100 penyes participaran en aquesta festa, visitada per més de 250.000 persones, en la que es consumiran 12 tones de caragols.

Lleida és una ciutat que tradicionalment ha estat envoltada d´horta de manera que el cargol sempre hi ha estat present en la seva rica i variada gastronomía.

Una festa singular que compta amb les distincions de FESTA D´INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL (ESTATAL) i FESTA NACIONAL D´INTERÈS TRADICIONAL (AUTONÒMICA), L´APLEC DEL CARAGOL DE LLEIDA és, definitivament, la millor forma de gaudir de la hospitalitat lleidatana i d´assaborir la rica i variada gastronomía del cargol, símbol ancestral de la cuina de les terres de Lleida i protagonista absolut de la taula.