Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 29 de maig del 2014

INAUGURACIÓ OFICIAL DE “GALÍCIA I CATALUNYA MOSTRA AGROALIMENTÀRIA I CULTURAL”


El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i el secretari general d’Emigració de la Xunta de Galícia, Antonio Rodríguez  han inaugurat avui Dijous 29 de maig la mostra “Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural" que es podrà visitar al Moll de la Fusta fins al proper Diumenge 1 de juny.

Amb la voluntat de potenciar les interrelacions entre Galícia i Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia amb la col·laboració de l’emblemàtic Centre Gallec de Barcelona així com de la resta de centres culturals d’arrels gallegues arreu del territori han posat en marxa aquesta mostra que forma part de la iniciativa Galícia, Pòrtic Universal. La mostra oferirà una aula de tast professional amb un ampli programa de degustacions d’un maridatge de productes de qualitat, una exposició d’artesania gallega, demostracions d’activitats artesanals, àrees d’informació turística i actuacions de grups musicals.

El projecte Gustum serà l’encarregat de la mostra agroalimentària catalana amb un total de 57 productors artesans agroalimentaris de diferents comarques catalanes. Cada dia haurà una mostra de 15 productors diferents: vi, oli, cervesa artesana, xocolata, galetes, formatges, embotits, licors, etc. Durant els 4 dies que dura la mostra es podran degustar els productes amb compra prèvia de  tiquets, el 50 % del valor d’aquests tiquets seran destinats a menjadors socials (l’altre 50% serà per al productor), en l’espai també es podran adquirir qualsevol d’aquests productes.

Galícia, Pòrtic Universal és una infraestructura molt versàtil que inclou una exposició d’artesania gallega, una mostra de productes alimentaris gallecs amb denominació d’origen, una demostració d’una activitat artesanal gallega, àrees d’informació de Turgalicia i Xacobeo, una aula professional de tasts i actuacions de grups musicals. A més, també es vendran productes de cada consell regulador dels productes agroalimentaris emparats per denominació d’origen o indicatiu geogràfic protegit que participen en aquesta iniciativa.