Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 7 de juny del 2019

COMENÇA LA 6A SETMANA DE GASTRONOMIA DE BARCELONA, TAST A LA RAMBLA


Avui ha començat la sisena edició de Tast a la Rambla, la cita gastronòmica que cada any reuneix alguns dels millors xefs de Barcelona. Una quarantena de restaurants i bars serveixen tapes a 4 euros a la Rambla de Santa Mònica fins el dilluns 10 de juny. Es tracta de la 6a Setmana de Gastronomia de Barcelona, un esdeveniment organitzat per Amics de la Rambla i grup gsr.

Tast a la Rambla ofereix degustacions, tallers didàctics i showcookings gratuïts a càrrec de reconeguts xefs, empresaris i experts de la restauració de la nostra ciutat. Tast a la Rambla es divideix en cinc àrees: Cuina d'Autor, Pastisseria, Tapes i Platets, Cuina Tradicional i el nou espai Cuina Metropolitana, que es completen amb una secció dedicada a patrocinadors i col·laboradors.

Gala Pin, regidora del districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, i Àngels Ponsa, directora de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, han oficiat l'acte inaugural al costat de Fermín Villar, president d'Amics de la Rambla, i Roser Torras, directora de grup gsr.

Després de l'acte oficial, s'ha fet entrega del Premi Remenja'mmm 2019, iniciativa que té com a objectiu evitar el malbaratament dels aliments en el sector de la restauració. Aquesta campanya ha atorgat, en el marc de Tast a la Rambla, un reconeixement a tres dels establiments que millor redueixen el malbaratament alimentari: en primer lloc a Esbiosfera de Cardedeu, en segon lloc al restaurant Sopa de Barcelona, i en tercer lloc al restaurant Contrast de Sabadell.

A continuació s'ha premiat dins el VI Concurs de Tapes Tast a la Rambla al restaurant Ultramarinos en la categoria de Tast a la Rambla amb el "Xuxo de bacallà a la llauna", i a Restaurant Moka en la categoria la tapa més Ramblera per l’anomenada "braç de gitano de peus de porc i gamba amb suc del rostit i cafè Moka".

CaixaBank ha fet entrega d'un xec per valor de 5.000 euros al Casal dels Infants. Per tercer any consecutiu, l'entitat manté un compromís real i concret amb la societat a través de la seva Obra Social. Aquest donatiu permetrà al Casal dels Infants sumar esforços i lluitar contra la desigualtat gràcies a la tasca educativa i comunitària que desenvolupa al barri del Raval.

Entre les ponències del dia, que s’aniràn realitzan dins l'Arts Santa Mònica, trobem la de Carlota Clavera de La Gormanda -La suculència del "mar i muntanya" -; "Treballant per trobar l'equilibri entre la puresa del producte i la cocteleria" per Nandu Jubany del Pur; "Juvé & Camps i la Pinot Noir" per Antoni Cantos, director d'enologia de Juvé & Camps; "Contrastos marins amb diversió" de Paco Pérez d'Enoteca Hotel Arts i la xerrada "Arrossos amb imaginació" de Fran López de Xerta Restaurant.

A l'Escenari by Estrella Damm s'han pogut gaudir actuacions de "Música al Carrer de Ciutat Vella".