Avui ha començat la
sisena edició de Tast a la Rambla, la cita gastronòmica que cada any reuneix
alguns dels millors xefs de Barcelona. Una quarantena de restaurants i bars
serveixen tapes a 4 euros a la Rambla de Santa Mònica fins el dilluns 10 de
juny. Es tracta de la 6a Setmana de Gastronomia de Barcelona, un esdeveniment
organitzat per Amics de la Rambla i grup gsr.
Tast a la Rambla
ofereix degustacions, tallers didàctics i showcookings gratuïts a càrrec de
reconeguts xefs, empresaris i experts de la restauració de la nostra ciutat.
Tast a la Rambla es divideix en cinc àrees: Cuina d'Autor, Pastisseria, Tapes i
Platets, Cuina Tradicional i el nou espai Cuina Metropolitana, que es completen
amb una secció dedicada a patrocinadors i col·laboradors.
Gala Pin, regidora
del districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, i Àngels Ponsa,
directora de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, han oficiat
l'acte inaugural al costat de Fermín Villar, president d'Amics de la Rambla, i
Roser Torras, directora de grup gsr.
Després de l'acte
oficial, s'ha fet entrega del Premi Remenja'mmm 2019, iniciativa que té com a
objectiu evitar el malbaratament dels aliments en el sector de la restauració.
Aquesta campanya ha atorgat, en el marc de Tast a la Rambla, un reconeixement a
tres dels establiments que millor redueixen el malbaratament alimentari: en
primer lloc a Esbiosfera de Cardedeu, en segon lloc al restaurant Sopa de
Barcelona, i en tercer lloc al restaurant Contrast de Sabadell.
A continuació s'ha
premiat dins el VI Concurs de Tapes Tast a la Rambla al restaurant Ultramarinos
en la categoria de Tast a la Rambla amb el "Xuxo de bacallà a la
llauna", i a Restaurant Moka en la categoria la tapa més Ramblera per l’anomenada
"braç de gitano de peus de porc i gamba amb suc del rostit i cafè
Moka".
CaixaBank ha fet
entrega d'un xec per valor de 5.000 euros al Casal dels Infants. Per tercer any
consecutiu, l'entitat manté un compromís real i concret amb la societat a
través de la seva Obra Social. Aquest donatiu permetrà al Casal dels Infants
sumar esforços i lluitar contra la desigualtat gràcies a la tasca educativa i
comunitària que desenvolupa al barri del Raval.
Entre les ponències
del dia, que s’aniràn realitzan dins l'Arts Santa Mònica, trobem la de Carlota
Clavera de La Gormanda -La suculència del "mar i muntanya" -;
"Treballant per trobar l'equilibri entre la puresa del producte i la
cocteleria" per Nandu Jubany del Pur; "Juvé & Camps i la Pinot
Noir" per Antoni Cantos, director d'enologia de Juvé & Camps;
"Contrastos marins amb diversió" de Paco Pérez d'Enoteca Hotel Arts i
la xerrada "Arrossos amb imaginació" de Fran López de Xerta
Restaurant.
A l'Escenari by
Estrella Damm s'han pogut gaudir actuacions de "Música al Carrer de Ciutat
Vella".