Avui dimecres, el vicepresident del
Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), Pere Prats, ha
informat de les tendències de consum i previsions de venda de fruita i
hortalissa per a la present campanya d’estiu. Aquest període és, amb diferència,
el moment en què el mercat majorista registra un major volum de comercialització
de fruita – concentra entre el 45 i el 50% de tot l’any -, sobretot, fruita
d’os d’origen català. També s’han destacat el prèsec i la nectarina com a
principals tendències que defineixen les preferències actuals dels consumidors
sobretot a casa nostra, així mateix s’ha destacat com a novetats en productes
que estaran aquest estiu als mercats i fruiteries la síndria amb forma de meló
i el paraguaià. L’any 2018, es van comercialitzar durant el període estiuenc
més de 216 mil tones de fruita, el 48 % de tot l’any.
El Doctor en Química per la
Universitat de Granada, Pablo Campra, ha presentat en aquesta trobada els
resultats de la seva recerca sobre els efectes antitumorals del gaspatxo tradicional andalús,
molt superiors a la dels seus components per separat. La recerca desenvolupada
durant dos anys ha estat publicada a la prestigiosa revista mèdica Food
Research International.De l’extens currículum del professor Pablo Campra destaca
també l’activitat investigadora sobre el canvi climàtic. En aquest sentit, se
situa la col·laboració de Campra amb el Centre d’Investigació de BerKley (National
Laboratory).
Durant la sessió s’ha presentat el
receptari “Gust d’Estiu amb #5Gasptaxos” de la mà del cuiner Pep Nogué i la
campanya del mateix títol que se celebrarà 5 mercats municipals de Barcelona
els dies 14 i 15 de juny, impulsada conjuntament per AGEM, Gremi de Detallistes
de Fruites de Barcelona, i Mercabarna.